76x16 oled display

Examples, screenshots, graphics, fonts...
Post Reply
User avatar
RON
Site Admin
Posts: 533
Joined: 12 Jun 2017, 15:09
Location: Guisborough North Yorkshire

76x16 oled display

Post by RON » 31 Aug 2019, 22:30

Here is a graphic oled display I obtained.
The number is MCOB076016AV-GP
F61FBFAE-C3A8-4B2A-BD5D-B5E0055FE7F2.jpeg

It’s a lovely compact size and super clear. Unfortunately
I can only get it to work as a 2 line alphanumeric display though.
Using the Adafruit oled library. The size of them is very compact, they are roughly the same footprint size as an Arduino nano.
Has anyone come across these displays and managed to find a library that works with them so you can draw graphics, lines circles etc.
The photo in Farnell clearly shows the display with graphics on it.
Here is the data sheet
2311924.pdf
(447.55 KiB) Downloaded 8 times
If you would like to contribute a small amount toward the upkeep of this valuable forum then please click the Donate link at the top on the quick Links bar. Thank you.

User avatar
RON
Site Admin
Posts: 533
Joined: 12 Jun 2017, 15:09
Location: Guisborough North Yorkshire

Re: 76x16 oled display

Post by RON » 01 Sep 2019, 20:48

Managed to get the display working in alphanumeric mode,
Perfect for a PWM/PPM tester.
Its a lovely display, really small, OLED, very crisp, clear and CHEAP

Heres a link to the various colours
https://uk.farnell.com/search?st=MCOB076016AV-

Just as a matter of interest, there's people selling these displays on Ebay for over 20 quid.
Heres a quick video of it.

PS- sorry about the video orientation change half way through.

If you would like to contribute a small amount toward the upkeep of this valuable forum then please click the Donate link at the top on the quick Links bar. Thank you.

User avatar
RON
Site Admin
Posts: 533
Joined: 12 Jun 2017, 15:09
Location: Guisborough North Yorkshire

Re: 76x16 oled display

Post by RON » 04 Sep 2019, 12:00

Heres an important bit of information for anyone using these 76x16 oleds.

If after uploading your sketch, you get either a blank screen or the Ax Ax characters on the screen then you need to use the V1 version of the library, like this...
Screenshot 2019-09-04 at 11.50.33.png
From my observations, it only seems to happen with the Yellow OLED version but that's more than likely because the yellow ones I have are the older stock versions

Another point is both versions seem to like the OLED to be re-booted (completely powered down) after a sketch is uploaded.Once powered down and re booted, it works perfectly normal.

Screenshot 2019-09-04 at 11.56.32.png
If you would like to contribute a small amount toward the upkeep of this valuable forum then please click the Donate link at the top on the quick Links bar. Thank you.

Post Reply